In Herinnering

Voor altijd in ons ♥

 

Zeda 18-06-2017 † 25-01-2022

 

 

Zeraldina Zolotoy Chow
Zo onverwachts.. en veel te vroeg..
hebben wij afscheid moeten nemen van onze prinses

Rust zacht onze lieve Zeda ♥

Leo 13-09-2019 † 14-09-2021

 

Asgard's Fürst Leopold Aka King Blue
Wat hadden wij het graag anders gezien..
Wij hebben alles gedaan.. 
Hopelijk heb jij daar boven je rust gevonden

Rust zacht onze lieve King Leo ♥

Beer 18-01-2003 † 14-08-2015

 

Beer van de Landeweer
Voor altijd de grote rode beer die samen met onze kinderen opgroeide.. en beschermde..

Hopelijk gaat het je daar goed boven lieve Beer ♥

Kai 10-01-1991 † 02-2001

 

Kai
Voor altijd blijf jij ons eerste hondenkind van ons samen.. en degene die ervoor zorgde dat Max nooit meer wat anders wilde..

Hopelijk gaat het je daar goed boven lieve Kai ♥

Tsjang 14-07-1974 † 1988

Chippensbridge Tsjang

 

Chippensbridge Tsjang
Voor altijd blijf jij degene die Yvonne mee nam op alle avonturen.. tot opgesloten op het kerkhof worden toe.. waardoor zij wist nooit meer wat anders te willen..

Hopelijk gaat het je daar goed boven lieve Tsjang ♥

Rasverenigingen

Rasverenigingen in Nederland

Chow Chow Vereniging Holland

De Chow Chow Vereniging Holland (CCVH) is de tweede rasfokkerijvereniging van Chow-Chows in Nederland en opgericht in 2013. 

De CCVH is sinds de oprichting lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (Raad van Beheer) en in de Fèdèration Cynologique Internationale (FCI).

De belangrijkste taken die CCVH zichzelf heeft gesteld en die in haar statuten zijn vastgelegd, zijn onder meer:

 • het ras in Nederland in stand te houden, waar mogelijk te verbeteren en het fokken op verantwoorde wijze te bevorderen
 • Gezondheid en welbevinden - zorg voor dierenwelzijn
 • Naleving en monitoring van fokrichtlijnen, waarbij waarbij uitbreiding van de genenpoule, gezondheid, karakter en uiterlijk van het ras en van de individuele hond een even hoge prioriteit hebben
 • Registratie van Chow-Chow fokkers en vrienden; liefhebbers van de Chow Chow nader tot elkaar te brengen
 • Leden adviseren en ondersteunen over alle aspecten van houden en fokken
 • Promoten van hondenshows

De CCVH adviseert haar leden over het correct houden en verzorgen van hun Chows en zij geeft advies en tips over voeding en opvoeding. 

De gehoorde mening dat de CCVH alleen fokkers omvat, is gebaseerd op een misverstand. De fokkers zijn in de minderheid en bestaat uit slechts een 10-tal leden. De overgrote meerderheid zijn geliefden die contact zoeken en uitwisselen met gelijkgestemde mensen. Vanwege hun uitgebreide ervaring hebben de fokkers en houders de taak om de beginners waardevolle tips te geven voor het opvoeden, houden en verzorgen van hun Chow-Chow.

De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland organiseert regelmatig speciale shows op internationale fokshows, die worden gehouden onder het beschermheerschap van de Raad van Beheer/ FCI. De eigen speciale Club Show vindt eenmaal per jaar plaats.

Wij zijn lid van de CCVH en nemen regelmatig deel aan evenementen georganiseerd door de CCVH en Raad van Beheer.

Klik hier voor meer informatie over de CCVH: Chow Chow Vereniging Holland (CCVH)

 

 

Nederlandse Chow Chow Club
Kenniscentrum en ontmoetingspunt voor het ras

De Nederlandse Chow Chow club (NCCC) is de oudste rasfokkerijvereniging van Chow-Chows in Nederland en opgericht op 26 oktober 1941.

De NCCC is sinds 1943 lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (Raad van Beheer) en in de Fèdèration Cynologique Internationale (FCI).

De belangrijkste taken die NCCC zichzelf heeft gesteld en die in haar statuten zijn vastgelegd, zijn onder meer:

 • Het ras zuiver houden
 • Gezondheid en welbevinden - zorg voor dierenwelzijn
 • Naleving en monitoring van fokrichtlijnen
 • Registratie van Chow-Chow fokkers en vrienden
 • Leden adviseren en ondersteunen over alle aspecten van houden en fokken
 • Promoten van hondenshows

De NCCC adviseert haar leden over het correct houden en verzorgen van hun Chows en zij geeft advies en tips over voeding en opvoeding.
Hun fokkers onderwerpen zich niet alleen aan het Kynologisch reglement van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, maar ook aan de soms zelfs nog restrictievere eisen van het NCCC-fokreglement. Het is duidelijk dat op winst gerichte hondenfokkerij onder dergelijke omstandigheden niet onder de NCCC-reglementen kan plaatsvinden.

De gehoorde mening dat de NCCC alleen fokkers omvat, is gebaseerd op een misverstand. De fokkers zijn in de minderheid en bestaat uit slechts een 20-tal leden. De overgrote meerderheid zijn geliefden die contact zoeken en uitwisselen met gelijkgestemde mensen. Vanwege hun uitgebreide ervaring hebben de fokkers en houders de taak om de beginners waardevolle tips te geven voor het opvoeden, houden en verzorgen van hun Chow-Chow.

De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland organiseert regelmatig speciale shows op internationale fokshows, die worden gehouden onder het beschermheerschap van de Raad van Beheer/ FCI. De eigen speciale Club Show, en Jonge Hondendag, vinden eenmaal per jaar plaats. Een clubhoogtepunt dat ook veel buitenlandse Chow-vrienden naar Nederland trekt, omdat de titel 'Clubwinnaar' erg populair is.

Wij zijn lid van de NCCC, maar géén clubfokker van de NCCC en nemen regelmatig deel aan evenementen georganiseerd door de NCCC en Raad van Beheer.

Klik hier voor meer informatie over de NCCC: Nederlandse Chow Chow Club (NCCC)

 

Rasverenigingen in Duitsland

 

CCiD

De Allgemeinen Chow-Chow-Club e.V. (ACC e.V.) is de oudste rasfokkerijvereniging van Chow-Chow in Duitsland en wordt erkend als een organisatie zonder winstoogmerk.

ACC e.V. is sinds 1950 lid van de Verbandes für das deutsche Hundewesen (VDH) in de Fèdèration Cynologique Internationale (FCI). Zij is de legitieme rechtmatige opvolger van de enige chow chow-club die in 1930 in het Duitse Rijk is opgericht.

De belangrijkste taken die ACC e.V. zichzelf heeft gesteld en die in haar statuten zijn vastgelegd, zijn onder meer:

 • Het ras zuiver houden
 • Naleving en monitoring van fokrichtlijnen
 • Beheer van het rasstamboek
 • Registratie van Chow-Chow fokkers en vrienden
 • Leden adviseren en ondersteunen over alle aspecten van houden en fokken
 • Promoten van hondenshows - zorg voor dierenwelzijn

De ACC verdeeld haar leden in nationale groepen (Beieren, Brandenburg, Hansa, Hessen, Oost, Zuidwest en Westfalen). De buitenlandse leden worden toegewezen aan een nationale groep die het dichtst bij hen staat.

De ACC adviseert haar leden over het correct houden en verzorgen van hun honden en zij geven tips over voeding en opvoeding.
Hun fokkers onderwerpen zich niet alleen aan de VDH fokreglementen, maar ook aan de soms zelfs nog restrictievere eisen van de ACC fokreglementen. Het is duidelijk dat op winst gerichte hondenfokkerij onder dergelijke omstandigheden niet onder de ACC/VDH-reglementen kan plaatsvinden.
De fokleden worden ondersteund door ervaren rasfokkers bij alle vragen over fokevenementen.

De vaak gehoorde mening dat ACC e.V. alleen fokkers omvat, is gebaseerd op een fout. De fokkers zijn in de minderheid. De overgrote meerderheid zijn geliefden die contact zoeken en uitwisselen met gelijkgestemde mensen. Vanwege hun uitgebreide ervaring hebben de fokkers en houders de taak om de beginners waardevolle tips te geven voor het opvoeden, houden en verzorgen van hun chow-chow. Clublidmaatschap wordt daarom aanbevolen.

De ACC organiseert regelmatig speciale shows op internationale fokshows, die worden gehouden onder het beschermheerschap van de VDH. De eigen speciale rassenshow van de regionale groepen, de Club Shows, vinden eenmaal per jaar plaats. Een clubhoogtepunt dat ook veel buitenlandse Chow-vrienden naar Duitsland trekt, omdat de titel 'Clubwinnaar' erg populair is.

De ACC houdt zijn eigen stamboek bij, dat alle fokrelevante gegevens van een jaar bevat. Zij geeft ook stambomen uit voor alle puppy's die onder de ACC-stamboek zijn geworpen.

Wij zijn een buitenlands lid van de ACC en nemen regelmatig deel aan evenementen georganiseerd door de ACC en VDH.

Klik hier voor meer informatie over de ACC: Allgemeinen Chow-Chow-Club e.V

 

CCiD

De Chow Chow Club in Deutschland (CCiD) e.V. is een van de twee rasverenigingen binnen de VDH die alleen voor het Chow-Chowras zorgen.
De CCiD verdeeld haar leden in twee nationale groepen (Noord en Zuid). De buitenlandse leden zijn gegroepeerd in een buitenlandse groep. De CCiD wordt gezien in grootte, de kleinere club, maar ziet het voordeel van persoonlijke benaderin van haar leden.

De CCiD adviseert haar leden over het correct houden en verzorgen van hun Chows en geeft tips over voeding en opvoeding.
De aangesloten rasfokkers zijn niet alleen onderworpen aan de VDH-fokreglementen, maar ook aan de soms restrictievere CCiD-fokreglementen. Het is duidelijk dat onder dergelijke omstandigheden winstgericht fokken van honden geen plaats kan vinden onder de CCiD / VDH richtlijnen.
De rasfokkers worden begeleid door ervaren rashouders bij alle vragen over fokevenementen.

De vaak gehoorde mening dat alleen speciale fokkers tot een speciale hondenclub behoren, is op een fout gebaseerd. De rasfokkers zijn veruit de minderheid van het ledenbestand. Het veel grotere deel bestaat uit liefhebbers die op zoek zijn naar contact en uitwisseling met gelijkgestemde mensen. Voor dit doel biedt de CCiD sociale evenementen aan om de vriendelijke interactie van haar leden te bevorderen.

De CCiD neemt regelmatig speciale shows over op internationale fokshows, die worden gehouden onder het beschermheerschap van de VDH. Één speciale rassenshow, de clubshow, vindt eenmaal per jaar plaats. Een clubhoogtepunt dat ook veel buitenlandse chowvrienden naar Duitsland trekt, omdat de titel 'Clubwinnaar' erg populair is.

De CCiD houdt haar eigen stamboek bij, dat alle fokrelevante gegevens van een jaar bevat. Daarnaast geeft zij clubeigen-stambomen uit voor alle puppy's die zijn geworpen onder de bij de CCiD ibgeschreven Chows.

Wij zijn een buitenlands lid bij de CCiD en nemen regelmatig deel aan evenementen georganiseerd door de CCiD.

Klik hier voor meer informatie over de CCid: Chow Chow Club in Deutschland (CCiD) e. V.

 

Onze Honden

  

Onze Heren

Jango
Jango v.d. Beerse Haj
17-09-2015

Stamboom Jango

Jayden
Zhu Show Zolotoy Chow
07-06-2017

 

Stamboom Jayden

Ako
Ako v.d. Kroonbeek
25-06-2018

Stamboom Ako

Mylo
Black Kindom Unique Prince-Mylo
01-08-2021

Stamboom Mylo

Boy
Gao de Xin Yoldas Smooth Fawn Boy
19-08-2021

Stamboom Boy

 Shadow
Black Kindom Chance For Win
19-01-2022

Stamboom Shadow

 

Onze Dames

Kasa 
Kasa v.d. Beerse Haj
13-02-2016

 Roos
Sbi-Wang Lilyrose
13-09-2018 

Quincy 
Gao de Xin Quintana
30-12-2018

Tessa
Gao de Xin Qetesch
30-12-2018

Theia
Honiland Theia-Mea Diamond
20-05-2019

 

Fee
Asgard's Fei Ling
13-09-2019

Stamboom Fee

Lynn
Beauty Jae-Lynn v.d. Kroonbeek
17-09-2019

Sara
Cesara v.d. Kroonbeek
11-10-2020

Grace
Glory Grace v.d. Kroonbeek
24-04-2021

Iza
Iza-Fae v.d. Kroonbeek
13-10-2021

Lola
Joy Happy Lola v.d. Kroonbeek
14-04-2022

 

 

E-Nest

Nesten

Onze nesten in de loop der jaren

M-nest ~ Beauty Jae-Lynn v.d. Kroonbeek ♥ Black Kindom Unique Prince Mylo ~ 01-01-2023

...6 rode kortharige als langharige pups geboren...
... 3 teven & 3 reuen...

L-nest ~ Cesara v.d. Kroonbeek ♥ Djairo Blacky v.d. Kroonbeek ~ 12-10-2022

Zes langharige pups:
- Drie rode: twee teven en een reu: Lilyrose Liv, Little Buddy Sara & Lexli Ollie
- Twee zwarte teven: Little Sara & Lilly-Lou
- Een fawn reu: Lucky Flynn

K-nest ~ Gao de Xin Quintana ♥ Djairo Blacky v.d. Kroonbeek ~ 08-10-2022 

Vijf langharige pups:
- Twee crème reuen: Kwin & Keizer Tresor
- Een crème teef: Kenzy Junior Fay

- Een zwarte reu: Kaj Banjo
- Een rode reu: Koning Bowie

J-nest ~ Asgard's Fei Ling ♥ Ako v.d. Kroonbeek ~ 14-04-2022

J-nest ~ Asgard's Fei Ling ♥ Ako v.d. KroonbeekJ-nest ~ Asgard's Fei Ling ♥ Ako v.d. Kroonbeek

Zes kortharige/langharige pups:
- Twee kortharige: fawn reu, fawn teef: Jay-Jay Koda Flame & Joy Happy Lola
- Vier langharige: fawn teef, drie rode reuen: Junior Fay, Junior Happy Lion, Junior Chow King & Junior King Leo

 I-nest ~ Pup Peroni Laska Faina ♥ Sbi-Wang Lilyrose ~ 13-10-2021

Zeven zwarte langhaar pups:
- Drie reuen: Incredible Black, In Love With & Ivar 
- Vier teven: Illy Lilyrose, Iza-Fae, Indian Summer & Izzy

 H-nest ~ Monalyn Magic Star Angelo ♥ Beauty Jae-Lynn v.d. Kroonbeek  ~ 08-10-2021

Vijf kortharige/langharige pups:
- Een kortharige rode teef: Handsome Zorba
- Vier rode langharen, twee reuen en twee teven: Hardey, Happy Lion, Honey Love Noe & Heart of Hope

G-nest ~ Honiland Theia-Mae Diamond ♥ Bruno Banani Europa Glokem ~ 24-04-2021

Vier langhaar pups:
- Twee fawn reuen: Gentleman Teddy & Golden Bear
- Een fawn en een rode teef: Gigi Gioia & Glory Grace

 F-nest ~ Asgard's Fei Ling ♥ Jango v.d. Beerse Haj ~ 13-04-2021

Drie zwarte langhaar reuen: Figo, Finley & Fadey

E-nest ~ Jango v.d. Beerse haj ♥ Gao de Xin Quintana ~ 28-11-2020

Een zwarte langhaar teef: Emi Evita

 D-nest ~ Kasa v.d. Beerse Haj ♥ Hary-Ming North Black King ~ 02-11-2020

Twee langhaar pups:
- Zwarte reu: Djairo Blacky
- Blauwe reu: Djino Blue Dayo

C-nest ~ Sbi-Wang Lilyrose ♥ Finnley von Corona Nera ~ 11-10-2020

Zes langhaar pups:
- Drie reuen: twee zwarten, een rode: Chava, Cain & Cesar
- Drie rode teven: Coco, Cayleigh & Cesara

 B-nest ~ Honiland Zippo ♥ Kasa v.d. Beerse Haj ~ 17-09-2019

Zes kortharige/langharige pups:
- Drie korthaar pups: zwarte reu, zwarte teef, rode teef: Benjamin, Bowy & Beaty Jae-Lynn
- Drie langhaar pups: twee zwarte reuen, rode teef: Beer, Balto & Beatrix

 A-nest ~ Honiland Zippo ♥ Kasa v.d. Beerse Haj ~ 25-06-2018

Een rode korthaar reu - Ako

 

Popular Tags

Blue Flower