Historie

Hoe het begon

Sinds 1975 hebben wij ervaring met Chow Chows. De eerste Chow Chow was Tsjang, een rode langhaar reu. In 1991 kregen wij onze eerste gezamenlijke zwarte langhaar reu, Kai. Hij was als een kind voor ons. Hij ging met ons op vakantie, hij verhuisde met ons mee en kon zich overal goed aanpassen. Ook toen onze zoon Charles in 1998 werd geboren, bleef alles voor hem hetzelfde. Zijn favoriete activiteit was lekker wandelen in het bos! Toen hij stierf, duurde ons verdriet twee jaar voordat wij een nieuwe Chow Chow namen.

Beer werd de hond waarmee onze drie kinderen opgroeiden. Hij maakte ons gezin voor vele jaren compleet, iedereen hield van hem en hij van ons. Natuurlijk bracht zijn overlijden in 2015 veel verdriet, maar ook de wetenschap dat we nooit meer zonder een Chow Chow wilde leven. We waren dan ook heel blij toen Jango vier maanden later bij ons kwam wonen. We hadden het al eerder gehad over een tweede Chow Chow, maar een oude Chow Chow vindt dat vaak minder prettig. Nu Jango nog jong was, besloten we een tweede Chow Chow te nemen. Meestal gaat een combinatie reu en teef beter dan een combinatie van hetzelfde geslacht. We hadden nog geen ervaring met een teef. Kasa verwelkomde we in mei 2016. Daarna ontstond pas het idee om te gaan fokken. In april 2017 verhuisden wij naar het platteland om de ruimte te hebben voor onze kennel.

Van de Kroonbeek
De kennel is genoemd naar een historische benaming van een beek, genaamd de Kroonbeek, die vlakbij ons huis is gelegen. De honden leven hier om en in ons huis. Wij hebben samen met al onze honden hier een geweldig leven.

Popular Tags

Blue Flower